Mint tudjátok, az élet újabb kihívás és próba elé állított. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki biztatott, és szavazott rám és Tibire az elmúlt héten. Köszönöm a bizalmat, a sok-sok szeretetet, amit kaptam/kapok Tőletek!duett-reka1

Biztosan sokkal egyszerűbb lett volna nemet mondani a felkérésre, de én nem ilyen vagyok. Szeretem a kihívásokat, szeretem magam kipróbálni új dolgokban, és ez az élet minden területére igaz ugyanúgy, ahogy a sportra is. A filozófiám az, hogy egyszer élünk, ezért éljük meg minden pillanatát, hozzuk ki belőle a maximumot! Száz százalékban éljük meg az életet! Pontosan ezért vállaltam el, mondtam igent erre a lehetőségre. Tisztában vagyok vele, hogy nem fogok tudni sohasem úgy énekelni, mint ahogy sportolni, de abban is biztos vagyok, hogy nagy meglepetést tudnék okozni még magamnak is, ha minden erőmmel azon lennék a jövőben, hogy fejlesszem az énektudásomat. Hiszen nincs olyan, amit ne lehetne megtanulni! Az ének is megtanulható! Az, hogy 9 éves koromtól 14 éves koromig zenei általános iskolába jártam, és napi szinten volt énekórám, ráadásul aktív kórustag is voltam, hangszereken is játszottam némileg azért megkönnyíti a helyzetem, de persze gyerekként minden teljesen más volt. Akkoriban a zene szerves része volt az életemnek, éppen úgy, mint ahogyan most a sport. Imádtam énekelni! Érdekes dolog, hogy akkoriban még egyáltalán nem sportoltam, csak énekeltem, most pedig ez fordítva igaz. De akárhogy is nézzük már 24 éve annak, hogy nem énekeltem, csak a táboraimban, a bulikon. Ami a múlt heti produkcióban egy kicsit segítségemre is volt, hiszen Kis Grófo slágerére nem egyszer roptuk már egy-egy ilyen buli alkalmával. Azonban most teljesen más a helyzet, hisz a Dirty Dancing slágere még nagyobb kihívás számomra, hiszen nagyon kell koncentrálni a dallamra, az angol szövegre is, s ráadásul táncolni is kell.

Az adás óta folyamatosan szembesülök olyan kritikákkal, kommentekkel, melyek csak a hibát keresik a produkciókban, azt nézik, hogy mibe köthetnek bele. Akik elvállalták ezt a megmérettetést, azok a saját területükön mind-mind etalonnak számítanak, óriási eredményeket tudnak felmutatni, és mégis vállalták, hogy a nyilvánosság előtt kihozzák magukból a legjobbat egy olyan területen, ami egyáltalán nem az ő műfajuk. Óriási bátorság kell ehhez! Most tudom csak igazán átértékelni az előző szériákban szereplők helyzetét is, és meghajolni előttük. Minden elismerésem a színészeké, énekeseké. Mi egy 2 perces fellépésre 1 hetet gyakorolunk, akkor egy 2 órás előadásban vajon mekkora munka, felkészülés lehet. Laikusként most látom át csak igazán, hogy ez micsoda őrült meló. Lara nemrégiben például 2. helyezést ért el a lóversenyen, és abban is micsoda munka, mennyi sok energia van. Nagyon büszke vagyok rá!

Úgy tűnik, hogy a Nagy Duett arra is jó számomra, hogy megtanuljam látni az alázatos, kitartó munkát más szakmákban is. Amikor belecsöppensz egy számodra eddig ismeretlen szituációba, akkor ébredsz rá, és értékeled csak igazán más nézőpontból is a dolgokat.

Szerencsés vagyok, hogy Pintér Tibort kaptam partneremnek, hiszen nagyon aranyos, kedves, mindenben segít, még a színházának a koreográfusát is elhívta, hogy még jobban felkészülhessek a produkcióra. Napi 2-3 órát gyakoroljuk a tánc koreográfiát, hogy minél tökéletesebben menjen majd vasárnap. Hihetetlenül nehéz egyszerre énekelni, és táncolni is. Ügyelnem kell arra, hogy hangban is a legtöbbet hozzam ki magamból és persze az emberek azt is elvárják, hogy úgy táncoljunk majd, mint a filmben volt. Óriási munka összeegyeztetni ezt a kettőt. Persze megtehetném, hogy szinte nem csinálok semmit, és majd a táncosok elviszik mögöttem a produkciót, de az nem én lennék! Én nem ilyen vagyok, és nem azért, mert nyerni akarok. Bennem nincs versenyvágy! Nincs bennem nyerni akarás! Sohasem hasonlítom magam másokhoz, mindig önmagamnál szeretnék egy kicsivel jobb lenni. Nem vagyok sem táncos, sem énekes, mégis megpróbálok kihozni magamból minden tőlem telhetőt, és tökéletes produkciót nyújtani. Nem vagyok egy versengő típus, ezért nem is indulok sportversenyeken. A fitneszversenyzést is éppen ezért hagytam abba. Nem szeretek versenyezni! Nem az az ember vagyok! Magamtól viszont mindig elvárom a legjobb teljesítményt, és nem csak azért, mert maximalista vagyok.

Mai napig minden egyes aerobik órámra úgy megyek el, mintha az az első lenne, és száz százalékban odafigyelek minden vendégemre. Vannak, akik már régóta járnak hozzám, de olyan is van mindig, aki akkor van ott először. Maximálisan figyelek mindenkire a legjobbat kihozva magamból. Minden másban is tartom magam ehhez.duett-reka2

Nagyon izgulok most, már csak amiatt is, hogy egy híres színművésszel állok majd egy színpadon, és nem szeretnék rá sem szégyent hozni, és a nézőknek sem csalódást okozni.

Azt szeretném, hogy ha majd az unokáimnak mesélek az életemről, akkor azt mondhassák, hogy milyen vagány életet élt a nagyi.

Egy életünk van, és minden lehetőséget meg kell ragadni! Ne úgy éld az életedet, hogy mi lett volna, ha…ezt, és ezt megtettem volna…hanem élj a lehetőséggel, maximum nem sikerül! De akkor is elmondhatod, hogy megpróbáltad!

Szorítsatok nekünk április 17-én, vasárnap is 18:50-től a TV2-n!

                                                                                                                                 Rubint Réka